Bibeläventyret


"Väldigt roligt och lärorikt. När eleverna är med och lyssnar så länge då har man lyckats!"
En röd tråd genom Bibeln

Skulle du vilja lära din klass berättelserna i bibeln, samtidigt som de får en känsla för hur de hänger ihop? Ge eleverna en bild utav de bibliska ländernas geografi, utmana dem att tänka på vad Tio Guds bud betyder och det på ett sådant sätt att de kommer ihåg det mesta. Allt på en enda dag.
Och dessutom - de har kul under tiden.

Vi berättar...

I berättandets form tar vi oss igenom Bibelns alla böcker. Från skapelsen i  1 Mosebok, genom de flesta av de kända bibliska berättelserna, till profetiorna om en ny Messias. I del 2 följer vi Jesus i evangelierna, liknelserna och undren, Paulus skeppsbrott m.m.

...på ett engagerande sätt!

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap, leker vi in kunskapen så att eleverna ska kunna tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat så rappar vi tio Guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig och förstå de bud som ligger som grund för en stor del utav vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Hela Bibeln på 2x4 timmar

Bibeläventyret är uppdelat i två delar. Gamla och Nya Testamentet. Varje del består av 4 avsnitt på ungefär 60-70 minuter, och kan läggas in under en heldag eller på flera tillfällen. Vår målgrupp är främst årskurs 4 och 5, men vi lyssnar gärna på dina önskemål.
Vandringen genom Gamla Testamentet är en förutsättning för Nya Testamentets bibeläventyr.

Vi gör det i klassrummet

Bäst fungerar Äventyret i barnens eget klassrum då bibelns geografi kommer att byggas upp i rummet. Det blir lätt för läraren att återvända till kartan i rummet och använda dem i framtida undervisning.


Inte en hel förmögenhet

För skolor i Lindome bjuder Lindome församling på hela kostnaden.

Presenterats av Svenska Bibelsällskapet

Vandra genom Bibeln har under flera år arbetat med bibelundervisning för studenter och vuxna. Tillsammans med Svenska bibelsällskapets olika huvudmän; Svenska Kyrkan och de övriga frikyrkorna, har Bibeläventyret tagits fram.

För mer info kontakta Eva Martinsson
För kontakt se personalsidan

Besök gärna Bibeläventyrets egen hemsida.Cookies