Skolkontakter


Vi vill som församling bidra till att göra Lindome till en bra plats att växa upp, arbeta och bo på. Det finns många olika föreningar och organisationer som är med i det arbetet och vi vill vara en av de goda krafter som kan vara med och bidra till vår ort.

Vi lever idag i ett samhälle som med människor från olika kulturer och som har olika religioner och livsåskådningar. Vi tror att det är viktigt att vi inte isolerar oss, utan att vi alla är med och för en dialog, där vi möter och lyssnar och får en större förståelse för varandra.

Kyrkan har en lång erfarenhet av att arbeta med undervisningsfrågor, det var faktiskt kyrkan som en gång startade skolor i vårt land och vårt äldsta universitet, i Uppsala, grundades av just kyrkan.

Idag finns litet olika aktörer inom skolans värld. Vi har kommnuner, företag, föräldrakooperativ och församlingar som bedriver skolverksamhet. Vi från Lindome församling vill finnas med som en positiv resurs för skolorna här på vår ort. Här nedan kommer några exempel.
  • Julkrubba- förskolor
  • Påsklandskap - förskolor
  • Upplevelsevandring vid jul och påsk, tillsammans med Johanneskyrkan - årsk. 2 o 3
  • Bibeläventyret
  • Lektionsmedverkan; kristendom, värdegrund, etik, studiebesök, aktuella samhällsfrågor mm

Om ni funderar över något eller har en förfrågan till oss om hur vi kan samarbeta, så hör gärna av er till Pehr Vitalis eller Eva Martinsson.


Cookies